- دومین نمایشگاه تخصصی بومی سازی قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی گروه فولاد خوزستان برگزار می شود
- حضور رئیس سازمان بازرسی کشور و دستور ریاست محترم قوه قضائیه را به فال نیک میگیریم
- صنایع شیر ایران عضو حقوقی انجمن روابط عمومی ایران میشود
- شیوع کرونا و محدودیت ارتباطات بین المللی دانشگاهها
- پیام مدیر روابط عمومی کانون هموفیلی ایران به مناسبت روز بین المللی روابط عمومی
- کرونا و مدیریت بحران های پس از آن
- روابط عمومی محور توسعه در هر سازمان است
- مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز منصوب شد
- قاسم سلیمانی نماد قدرت هویتی ایران
- انتصاب معاون فرهنگی و مدیر روابط عمومی باشگاه نساجی مازندران
بازاریابی نیچ چیست؟ بازاریابی متمرکز یا بازاریابی گوشهای
بازاریابی نیچ، بازاریابی هدفمند است که به جای استفادهی گسترده ازرسانههای پرمخاطب از رسانهها و اماکنی که تمرکز زیادی بر مشتریان هدف دارند تمرکز میکند.
بازاریابی نیچ
واژهی نیچ (Niche) معانی متعددی دارد که اگر بخواهیم هر کدام از معانی لغوی آن را به فارسی برگردانیم با مفهوم بازاریابی نیچ فاصلهی زیادی میگیریم اما اگر روی ترجمه و معانی کلمات حساس باشیم شاید بتوان Niche Marketing را بازاریابی متمرکز یا بازاریابی گوشهای ترجمه کرد. از معنای لغوی آن که بگذریم، نیچ به بخشی از بازار گفته میشود که پتانسیل بالایی برای پذیرش محصول داشته و رقبای کمتری آن را شناسایی کرده و بر روی آن سرمایهگذاری کردهاند، البته این بخش از بازار مشخصا وجود ندارد و باید توسط بازاریابان نیچ شناسایی و گاها خلق شود.
در تعریف نیچ مارکتینگ باید گفت که بازاریابی نیچ نوعی بازاریابی هدفمند است که به جای استفادهی گسترده از رسانههای پرمخاطب و رویدادهای بزرگ بازاریابی از رسانهها و اماکنی که تمرکز زیادی بر مشتریان هدف دارند تمرکز میکند.
استراتژیهای بازاریابی نیچ
کمپین بازاریابی دهان به دهان (Word of Mouth)
در بازاریابی دهان به دهان بدون پرداخت هزینهای، مشتری راضی درست مثل یک رسانهی تبلیغاتی، تجربه رضایت بخشش از محصول یا خدمات برند را برای دیگران بازگو کرده و آنها را تشویق به خرید میکند، اگر چه در بازاریابی دهان به دهان، Promotion برند مستقیما اجرا نمیشود و نمایان شدن نتایج آن به زمان زیادی احتیاج دارد اما در نهایت مشتریان زیادی را به سمت برند شما هدایت میکند.
کمپین کسب اعتبار (Endorsements)
در این روش، بعد از مشخص کردن بخش نیچ بازار، افراد تاثیرگذار و دارای نفوذ در بازار نیچ شناسایی میشوند و حول محور محصولات و خدمات برند صحبت میکنند، مثالی از این نمونه می توان به صدف بیوتی که در خصوص برندهای خاص لوازم آرایشی صحبت میکند، موبونیوز که حول بازار گوشیهای موبایل صحبت میکند و… اشاره کرد. این روش بستگی زیادی به اعتبار شخص تاثیرگذار و صداقت او دارد، صرفا داشتن تعداد زیادی مخاطب یا دنبال کننده و تولید محتوای غیرمرتبط با بازار کافی نیست.
کمپین تایید موازی (Targeted Collateral Campaigns)
این کمپین بر Promotion مداوم نام برند در سطح وسیعی از بازار نیچ تمرکز دارد و تا حدودی شبیه به کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ است با این تفاوت که این بار به جای افراد تاثیرگذار در بازار، کانالها و رسانههای تاثیرگذار در بازار نیچ انتخاب میشوند و به طور غیر مستقیم یا مستقیم راجع به برند، محصولات و خدمات صحبت میکنند. برای مثال می توان به خوانندگانی که آهنگهایشان دفعات زیادی در رادیوهای آنلاین پخش می شود یا در برنامههای تخصصی موسیقی از آنها برای مصاحبه دعوت میشود اشاره کرد. مثالی دیگری که احتمالا بیشتر خوانندگان ModirTV آن را تجربه کردهاند وبسایت Wix است که تبلیغاتش متناسب با Cash پروفایل کاربران گوگل در YouTube پخش میشود.
کدام شرکتها از بازاریابی نیچ استفاده می کنند؟
اگرچه بسیاری از شرکتها و کمپانیهای بزرگ دنیا از استراتژیهای بازاریابی نیچ استفاده میکنند اما معمولا این روش بسیار مناسب و ایدهآل شرکتهایی کوچک و استارتآپهایی است که بودجهای کم و محصول یا خدماتی دارند که مختص گروهی خاص از افراد میباشد.
نمونههایی از بازاریابی نیچ
یکی از بزرگترین داستانهای موفقیت آمیز قرن ۲۱ که به احتمال زیاد بارها آن را شنیده اید، سیستم ارتباط دهندهی آنلاین دانشجویان دانشگاه هاروارد است که بعدها به شبکهی اجتماعی جهانی فیسبوک تبدیل شد.
بازاریابی نیچ , روابط عمومی نوین ایران , کسب و کار
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
کاملا موافقم